Aromatherapie

The earth laughs in flowers.

Ralph Waldo Emerson

Bottles of aromatherapy ingredients

Geuren spelen een belangrijke rol in ons leven. Geuren hebben invloed op onze gevoelens en op vele organen in ons lichaam. Aromatherapie wordt al eeuwenlang ingezet omwille van de positieve werking op de gezondheid.
Het refereert aan een bepaalde tak van de kruidentherapie die geconcentreerde plantenoliën, etherische oliën genoemd, gebruikt om de lichamelijke emotionele gezondheid te verbeteren en de balans van de persoon te herstellen.

Aromatherapie is daarom zeer geschikt om in te zetten om een gezond, evenwichtig lichaam en geest te behouden of om de ontwikkeling van werkelijke aandoeningen te voorkomen.

Veel etherische oliën hebben een sterke antivirale en antibacteriële en weerstand-bevorderende werking. Daarnaast hebben ze een sterke werking op het zenuwstelsel.
Etherische oliën kunnen op allerlei manieren gebruikt worden: van aromatische baden, het leggen van compressen, het bereiden van massageolie, om te inhaleren, bij mond- en tandverzorging, in kruidenthee's, parfums, bij gezicht- en haarverzorging en bij de verbetering van de lucht in woon- en slaapkamers door verstuiving.

We hebben onze kennis van aromatherapie perfect geblend met onze kennis van de Vijf Elementen. Aromatherapie kun je perfect inzetten in je Yang Sheng leefstijl.

Word jij ook zo blij van geuren en wil jij de magie van de natuurlijke geuren ontdekken? Kijk hieronder welke workshop het beste bij jou past.

OVERZICHT WORKSHOPS

Abundance concept. Mindful Woman dressed in white touching lavender flowers, enjoying the scent, feeling good.

Aromatherapie basisworkshop

De perfecte workshop voor wie kennis wil maken met de wondere wereld van de geuren. Het is belangrijk om met de basis te beginnen, want met etherische oliën mag je nooit lichtzinnig omspringen.

Je leert de verschillende soorten aromatherapie kennen en hoe het gebruik van aromatherapie je leven kan verrijken en aangenamer kan maken. Je leert etherische oliën toe te passen als een eerste hulp bij ziekte en kleine kwalen.

Je leert welke de beste methoden zijn om je etherische oliën toe te passen en in welke dosering, zodat ze het meest efficiënt zijn.

Een twee-en-half uur durende workshop met achtergrondkennis, maar vooral heel veel ruiken en genieten.

Data: coming soon

Adorable little blond kid relaxing in spa with having massage.

Aromatherapie voor kinderen

In deze cursus Aromatherapie voor kinderen leer je hoe je je kinderen en baby's veilig kunt behandelen met therapeutische etherische oliën. 

Je leert de verschillende soorten aromatherapie kennen om je kids te helpen slapen, allergieën te behandelen, welke oliën je kunt gebruiken bij de eerste tekenen van verkoudheid of griep, welke oliën ervoor zorgen dat ze beter kunnen studeren en concentreren.

Je leert de beste methoden om je etherische oliën toe te passen en in welke dosering, zodat ze het meest efficiënt zijn.

Een twee-en-half uur durende workshop met achtergrondkennis, maar vooral heel veel ruiken en genieten.

Data: coming soon

Wil je zelf in een groep komen
(min. 6 personen)
en komt een andere datum beter uit,
neem dan contact op
santleveninbalans@gmail.com

Workshops worden gegeven
door aromatherapeut
Mieke Fraussen.

foto-mieke3