KLANK MEDITATIE

Door te mediteren met klank train je jezelf om je aandacht op één ding te richten (namelijk op de klank van de klankschaal). Het is een laagdrempelige manier van mediteren, omdat je aandacht als vanzelf naar de harmonische klanken wordt getrokken. Deze vorm van gerichte aandacht meditatie helpt je om bewuster om te gaan met je gedachten, je emoties, je perceptie en je omgeving. Het is jouw manier om je bovenkamer te trainen en je bewuster, gelukkiger en gezonder te maken.

DSC08084

Door klankschalen aan te slaan geeft de schaal een klank en een trilling af. De trillingen zijn krachtig en verplaatsen zich snel door ons lichaam en omdat het lichaam voor circa 70% uit water bestaat, bewegen al je cellen mee. Je hoort de klanken dus niet alleen met je oren, maar je voelt ze met heel je lichaam. Dit geeft een gevoel van vertrouwen; je kunt letterlijk ontspannen. Je verhoogt daarmee je frequentie omdat gevoelens van onrust of spanning (met een lage trilling) worden omgezet naar gevoelens van rust en vertrouwen (met een hoge trilling).

In de les zullen we eerst zittend een klankmeditatie doen, daarna laten we een intentie of inspirerende tekst op ons inwerken waarna we afsluiten met een ontspannende klanksessie waarbij je kan gaan liggen.

Klankmeditatie en inspiratie

Klankmeditatie & Inspiratie: een les waarin je heel gemakkelijk leert mediteren door je aandacht te richten op de harmonische klanken van klankschalen en waarin je wordt geïnspireerd om in je dagelijks leven meer in het moment van het NU te leven.
Een hele fijne en laagdrempelige les met oefeningen gericht op ontspanning, bewustwording en verbinding. Aan het einde van de les drinken we samen een kop thee.

Kosten: 1 uur klankmeditatie of wandelmeditatie is € 10,- .

Retraitedag met klankschalen en andere elementen
Inspirerende en verbindende workshop of retraitedag

  • een klankconcert met harmonische klanken (van o.a. gong, klankschalen en oceandrum)
  • een stiltewandeling
  • een teken- of schrijfopdracht
  • het zingen van een mantra
  • het nuttigen van een maaltijd

Wil je zelf in een groep komen
(min 6 personen)
en komt een andere datum beter uit,
neem dan contact op
SANTACADEMIE@GMAIL.COM

Lessen worden gegeven
door Irene.

DSC08751 (3)