Kindermeditatie

Kindermindfulness en -meditatie  (7 tot 12  jaar)

Tijdens deze lessen staan plezier, ontspanning en aandacht centraal. Elke les heeft een thema en begint met thee en een gesprekje. Mediteren is zeker niet alleen op een kussentje zitten. Door speelse aandacht oefeningen, stilte spelletjes, visualisaties, ademhalingsoefeningen, mediteren op muziek en kinderyoga leert een kind spelenderwijs mediteren en mindfulness. In de les wordt gewerkt met verschillende materialen.

Mindfulness leert kinderen weer in het moment te zijn, zich minder af te laten leiden door externe prikkels en op een aandachtige manier om te gaan met (probleem)situaties van alledag. Zo brengen we kinderen weer in contact met de geweldige werking van stilte in een wereld vol hectiek. Een kind leert zo in het hier en nu te zijn en zijn of haar lijf weer te voelen.

IMG_E5354
marcia 2

Kinderen krijgen steeds meer te maken met druk. Zowel op school als thuis wordt veel van hen verwacht vanwege prikkels via sociale media, games en TV. Positieve activiteiten zoals sporten, hobby’s en sociale contacten brengen ook weer onrust met zich mee.  Daardoor kunnen ze onrustig, overprikkeld en faalangstig worden. Dit kan zich uiten in: piekeren, slecht slapen of een verminderde concentratie. Kinderen zijn vaak gericht op de buitenwereld. Door mindfulness en meditatie leren ze hun aandacht weer naar binnen te richten.

Enkele voordelen van meditatie en mindfulness voor kinderen:

  • Ze leren zich meer te ontspannen
  • Hun zelfvertrouwen neemt toe en ze vergroten hun sociale vaardigheden
  • De concentratie verbetert
  • Ze leren omgaan met piekeren
  • Het in slaap vallen gaat vaak makkelijker
  • Ze leren beter om te gaan met emoties

Nieuwsgierig? Kom gezellig meedoen!

Lessen worden gegeven
door Marcia.

DSC08404