ZENMEDITATIE

Zenmeditatie leert je in het NU en in balans te zijn, om te gaan met stress en je dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen.

Meditatie is: rechtop zitten in stilte … aandachtig aanwezig zijn… je adem blijven volgen… waarnemen hoe je ademt… hoe gedachten en gevoelens komen en gaan… zonder er iets mee te doen of van te vinden neem je ze waar… je blijft aanwezig in dit moment met al je zintuigen open.

De meditatie houdt niet op bij het zitten op een kussen of bankje. Ook met alle dingen van het dagelijks leven kun je oefenen. Dat doen we al op de meditatie-avonden zelf: door behalve zittende te mediteren, ook met aandacht te lopen, thee te drinken en kussens weg te ruimen. Regelmatige beoefening van zenmeditatie zal je ondersteunen om met meer aandacht aanwezig te zijn in je dagelijks leven.

DSC08520

Door te mediteren:

  • Leer je jezelf beter kennen, omdat je beter gaat zien wat er in je omgaat.
  • Krijg je meer aandacht voor wat je ziet, hoort, ruikt, voelt en proeft, waardoor je gewone dingen als nieuw kunt ervaren.
  • Ga je inzien dat gedachten maar gedachten zijn en lang niet altijd de waarheid.
  • Leer je om niet meteen te reageren op alles wat er in je opkomt, waardoor je je op den duur steeds minder mee laat slepen door emoties en gedachten.
  • Kun je, vanuit een betere zelfkennis en meer begrip, liefde en mededogen ontwikkelen voor jezelf en voor anderen.
  • Kan er, als je het niet probeert af te dwingen, soms opeens een diepe stilte in je ontstaan.

 

Wanneer:
Elke donderdagochtend van 9.00 tot 10.45 uur en van 11.00 tot 12.45 uur.

Wil je zelf in een groep komen
(min 6 personen)
en komt een andere datum beter uit,
neem dan contact op
SANTACADEMIE@GMAIL.COM

Lessen worden gegeven
door Susanne.

IMG_0948