Ouder-kindyoga

Ouder-kindyoga is er voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Dit is de leeftijdscategorie, voordat er begonnen wordt met kinderyoga.

Sommige oefeningen kunnen voor jonge kinderen in het begin als lastig ervaren worden. Individuele begeleiding speelt binnen deze leeftijdscategorie een belangrijke rol. Zo kun je als ouder het kind helpen of ondersteuning bieden.
Hierdoor versterk je de onderlinge band en leert het kind op jonge leeftijd ook al samen te werken.

Samenwerking staat voorop.

Door middel van verschillende oefeningen leren ouder en kind samen te werken. Er ontstaat wederzijds respect omdat je elkaar soms ook echt nodig hebt. Daarbij leer je elkaars talenten te ontdekken en heb je  aandacht voor elkaar. Zowel het kind als de ouder mogen weer even het pure kind zijn, je leert te genieten van de kleine dingen die je gelukkig maken. Je hebt samen plezier en deelt een leuke en positieve ervaring. Dit zorgt voor een positieve onderlinge relatie. Het versterken van de band tussen ouder en kind kan zelfs op latere leeftijd nog erg positief doorwerken. De algehele ontwikkeling wordt gestimuleerd zoals verschillende motorische vaardigheden, evenwicht, concentratie, creativiteit en ontspanning. Voor het jonge kind dat nog in de groei is, is dit van groot belang en ook voor een ouder kunnen deze oefeningen erg positief werken.

DSC08482

Lessen worden gegeven
door Henny.

DSC07866