Over ons

Wij zijn Mieke en Dolf; al jaren getrouwd met onze passie voor gezondheid én inmiddels ook met elkaar. We werken al 13 jaar samen in ons Paramedisch Centrum in Breda (PMC), waar wij patiënten helpen om hun gezondheid te verbeteren. We hebben allebei jarenlange ervaring in verschillende vakgebieden van de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG) en werken bij PMC onderandere als acupuncturist. Daarnaast geven we onze patiënten advies op het gebied van voeding, beweging en de dagelijkse zaken die men zelf kan doen om meer in balans te leven.

 

Mieke

Ik bewandel al jaren een pad vol diversiteit. Op mijn 22e ben ik als grafisch ontwerper begonnen met een eigen reclamebureau, maar al snel kreeg ik in de gaten dat mijn interesse meer lag in de gezondheid van de mens. Ik ben daarom in België bij Jan Dries gaan studeren aan de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, waar ik tot het besef kwam dat deze richting veel meer bij mij paste dan het drukke leven van een reclamebureau. Tevens realiseerde ik me al snel dat stress en de hectiek van het dagelijks leven veel invloed heeft op ons geestelijk en lichamelijk functioneren. Uiteindelijk ben ik acupunctuur gaan studeren en tegelijkertijd volgde ik een opleiding tot Verpleegkundige. Na 5 jaar hoofd te zijn geweest van de operatiekamers in het ziekenhuis in Reedt wist ik dat mijn passie toch lag in de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Met name de diagnostiek en het multi-disciplinair denken sprak me erg aan.

 

Inmiddels heb ik de hele wereld afgevlogen om lessen te volgen van de twee beste en bekendste Face Readers die er zijn; Lilian Bridges in het Westen en Joey Yap in het Oosten. Deze combinatie van werelden sprak mij aan en nu ik beide studies heb afgerond mag ik mezelf gecertificeerd Master in de Face Reading noemen. Tijdens de ontmoetingen met Joey Yap kwam ik tevens in contact met Chinese metafysics zoals Bazi, FengShui en de YiJing. Ik ben dit gaan combineren met Face Reading en zo is er een unieke, brede opleiding ontstaan. Inmiddels geef ik les in Nederland en België en bij SAN-T wil ik meer mensen kennis laten maken met de kunst van Chinese Face Reading.

 

Vanuit mijn hart ben ik dus intrinsiek altijd gefascineerd geweest door een multi-disciplinaire benadering van gezondheid. De preventieve en helende werking van voeding speelt daarin een grote rol. Drie jaar geleden ben ik afgestudeerd als Thee-sommelier en tevens heb ik de opleiding tot banketbakkerij afgerond in Antwerpen. Ik bak al mijn hele leven en ben gek op goede, gezonde food-pairing. De combinatie van thee en bijzonder gebak kun je dan ook zeker komen ervaren bij SAN-T.

Dolf

Ruim 30 jaar geleden ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Maar al direct wist ik dat ik mezelf niet kon verenigen met alleen het behandelen van het symptoom. Ik kreeg mijn honger naar de oorzaak van een klacht niet gestild, totdat ik in aanraking kwam met de Oosterse geneeskunst. Ik vraag mij altijd af “waarom iets is” en fysiotherapie bracht me geen antwoorden. Na wat omzwervingen als sportfysiotherapeut en een opleiding dierenfysiotherapeut ging ik me serieus verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunst (TCG). Al gauw besefte ik dat dit mijn pad moest zijn. En met succes. Ik nam de praktijk over en kon me volledig richten op de acupunctuur. Ik heb me tevens gespecialiseerd in de Chinese voedingsleer. Ik geef inmiddels al 25 jaren lezingen in binnen- en buitenland en ik ben verantwoordelijk voor het vakgebied Voedingsleer aan de opleiding Traditionele Geneeskunst in Antwerpen en het opleidingsinstituut Total Health in Nederland.

 

De sportacupunctuur blijft mij als toevoeging op TCG nogsteeds boeien. Ik heb 10 jaar lang de voetballers bij NAC behandeld en ook het medisch beleid mogen schrijven. Tevens ben ik echografist, waardoor het bepalen van sportblessures makkelijker wordt. En 3 jaar geleden heb ik mezelf in Amerika bijgeschoold tot Mercier therapeut. Dit is een methode waarmee we de kans op zwangerschappen met 83% kunnen vergroten.

 

Op persoonlijk vlak ben ik gek op mijn kippen en het observeren van hun gedrag. Ik ben ook imker en in de toekomst kun je bij SAN-T ook zeker onze eigen, uiteraard biologische en koudgeslingerde, honing komen proeven!

PERS

Dolf's boek: Dynamiek van Verandering

Mieke in Cyclus enzo tijdschrift

Dolf in Breda Vandaag

Mieke bij Belgian Acupunctors Federation