Summerschool

Beautiful smiling redhead enjoying a carefree summer day in a yellow flower field.

Na een raar jaar met een lockdown en veel beperkingen kan je nu eindelijk weer eens aan jezelf werken. Het is nu juist de tijd om lichaam en geest in balans te krijgen. De warmte van de zon en het licht in de zomer geven je lichaam weer de nodige energie om straks goed de winter in te gaan. Kijk eens naar ons zomerprogramma. Leuke workshops waar je veel kennis en energie van kan opdoen.

Ga naar de agenda pagina om je te registreren, aan te melden en dan kan je in de agenda kijken of er nog plaats is.

(In verband met de nieuwe start en de zomervakantie, kan het zijn dat er onvoldoende aanmeldingen zijn. We kunnen de lessen door laten gaan bij minimaal 4 deelnemers. U krijgt bij annuleren uw punten/geld terug)

old man practice tai chi in the park

Qigong groepslessen

We gaan weer starten met de groepslessen Qigong!

Laat je leiden door de energie (Qi) die door je lichaam stroomt. Leer je energie aansturen.

Deze duizenden jaren oude Oosterse techniek is onmisbaar in onze hectische maatschappij. Alles is gebaseerd op stress en snelheid. Hierdoor putten we ons lichaam uit. Door een techniek van bewegingen die elkaar opvolgen ben je in staat om de Qi in je lichaam aan te sturen. In combinatie met de ademhaling zal het lichaam weer in balans komen. De oefeningen worden gegeven door Linda. Zij zal je ook tips geven over voeding, ademhaling en de Chinese geneeskunst.

In de vakantieperiode is er 1 groep. Vanaf september zullen we de groepen gaan uitbreiden naar andere tijden.

Wanneer: elke dinsdag avond van 19:15 tot 20:15 uur
Kosten: 10 punten
U kunt zichzelf inschrijven via de agenda of een mail sturen naar santleveninbalans@gmail.com 

Low key image of assorted chocolate and dried cocoa beans in old fashioned style on a wooden rustic table

Workshop thee en chocolade

Je maakt kennis van de boeiende wereld van de chocoladeboon en de hemelse combinaties met thee.

Klik hier voor meer informatie.

Wanneer: informeer naar de nieuwe data

Kosten: € 35,-

Summer vegetarian pasta salad with broccoli pesto, peas, arugula, olives, pine nuts and bread crumbs on dark green background. Top view.

Voeding voor het brein

Dit is een zeer leerzame dag over het functioneren van het brein oosters en westers belicht. Het doel is dat je aan het eind van de dag weet wat je kan adviseren aan je patiënt als het gaat over verschillende ziektebeelden die te maken hebben met de hersenen. Ook stellen we de vraag of ADHD wel een ziekte is. Of wat voor invloed voeding heeft op de gezondheid van onze hersenen. Het voeden van de hersenen is niet alleen fysieke voeding. Er zijn nog andere manieren om onze hersenen te voeden.

Schrijf je in via de agenda.

Klik hier voor meer informatie.

Wanneer: vrijdag 9 juli van 9.30 tot 17.00 uur

Kosten: € 135,- inclusief BTW lunch, thee en koffie

DSC08030

Klankschaal ligconcert

Het is zo heerlijk ontspannen in een bad van natuurlijke en harmonische klanken… De klanken en trillingen van de gong en klankschalen zorgen ervoor dat gevoelens van onrust of spanning worden omgezet naar meer vertrouwen en ruimte. De klankschalen worden ook op je lichaam geplaatst voor een extra ontspannende werking.

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data 
 • kosten € 20,-
Close up of yoga outdoor at sunset.

Meditatie voor beginners

Meditatie is de afwezigheid van afleiding…… door je aandacht op één ding te richten ben je aanwezig; nu en niet bij al datgene wat er ook nog moet gebeuren of wat is gebeurd. Dat geeft geluk en voelt als vrijheid. Wil je het ook eens ervaren?. In een groep is het fijn om dit aan te leren omdat je van elkaar kan leren. In deze laagdrempelige les wordt uitgelegd wat meditatie is, wat de voordelen zijn en er worden een aantal korte mindfulness-oefeningen gedaan.

Wanneer:

 • woensdag 14 juli van 20.00 tot 22.00 uur
 • woensdag 18 augustus van 20.00 tot 22.00 uur
 • woensdag 25 augustes van 20.00 tot 22.00
 • kosten € 20,-
meditation room with singing bowl, incense stick, smoke, pillow and candle

Kennis maken met klankschalen

Een inspirerende en ontspannende workshop waarin je kennis en ervaring opdoet hoe je een klankschaal aanslaat en hoe je deze kunt gebruiken voor jouw rustmoment thuis.

Kom ervaren wat de harmonische klanken van een klankschaal met je doen. Je kunt de klankschalen zelf aanslaan en van dichtbij ervaren dat de grotere schalen een grondende toon en de kleinere een hoge verlichtende toon geven.
Ervaar welke klanken het beste bij je passen; dan brengen ze rust en harmonie.

Wanneer:

 • vrijdag 20 augustus van 09.30 tot 11.30 uur
 • vrijdag 24 september van 09.30 tot 11.30 uur
 • kosten: € 20,-
DSC08084

klankmeditatie

 

Door te mediteren met klank train je jezelf om je aandacht op één ding te richten (namelijk op de klank van de klankschaal). Het is een laagdrempelige manier van mediteren, omdat je aandacht als vanzelf naar de harmonische klanken wordt getrokken. Deze vorm van gerichte aandacht meditatie helpt je om bewuster om te gaan met je gedachten, je emoties, je perceptie en je omgeving. Het is jouw manier om je bovenkamer te trainen en je bewuster, gelukkiger en gezonder te maken.

https://san-t.eu/lessen/klankschalen/

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data
 • kosten: € 20,-
Little girl hits the bell

klankschaal voor cliënt of kind

In deze inspirerende workshop leer je hoe je een klankschaal aanslaat en hoe je deze kunt gebruiken ter ontspanning van de ander (een cliënt of je kind/partner). De workshop bestaat dus uit het verkrijgen van kennis maar vooral het opdoen van ervaring: je oefent in tweetallen diverse ontspanningsoefeningen en je raakt vertrouwd met het aanslaan en het laten zingen van de klankschalen.

Deze dag is inclusief thee en een vitale lunch. Aan het begin en einde van de dag is er een korte klankontspanning.

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data
 • Kosten: € 80,-
Tibetan bowl

Klankretraite met stiltewandeling

Een verstillende dag met diverse klanksessies waarbij je zult merken dat je steeds dieper kan zakken in de ontspanning/ meditatie.

De klanken en trillingen van de gong en klankschalen zorgen ervoor dat gevoelens van onrust of spanning worden omgezet naar meer vertrouwen en ruimte. De klankschalen worden ook op je lichaam geplaatst voor een extra ontspannende werking.

In de middag zal er een klanksessie worden gecombineerd met een stiltewandeling in het Markdal. Je kan baden in klank en helemaal tot jezelf komen. Deze dag is inclusief thee en een vitale lunch.

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data
 • Kosten € 80,-
Caucasian couple walking in the park. Young woman and overweight man walking through the woods.

Wandelmeditatie in het Markdal

Wandelmeditatie & Inspiratie: een les waarin je heel bewust oefent om meer aanwezig te zijn in het nu. Tijdens een wandeling in het Markdal zal je merken dat je door mindful wandelen meer kunt genieten van wat je ervaart, ziet, ruikt of hoort.

Intens genieten van de frisse buitenlucht met inspirerende oefeningen voor het vergroten van je bewustzijn.

We starten in ons pand met een korte meditatie en gaan dan naar buiten. We lopen in stilte het schitterende Markdal in...een mooiere omgeving voor mindful wandelen is er bijna niet. Het Markdal, waar het water meandert en zijn weg zoekt door de velden. Op een verstillende plek wordt een inspirerende tekst voorgelezen die je op je in kan laten werken. Via een bruggetje zijn we ook zo bij een prachtige open plek.

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data
 • kosten: € 20,-
Chinese lunar zodiac, happy chinese new year, gold chinese lunar symbols on black background

Klank en het yin- en yang concept

Een dag vol inzichten en inspiratie gebaseerd op het yin- en yang concept; het fundament van de Chinese geneeskunde.

Met behulp van oefeningen met klank maken we de yin- en yangprincipes duidelijk. Zo zijn energieke klanken meer yang en rustige aardende klanken meer yin.

We spelen ermee en zullen ervaren dat er altijd harmonie ontstaat.

Zo kun je onderzoeken wat jij nodig hebt om meer harmonie / geluk te ervaren.

Deze dag is inclusief thee en een vitale lunch.

 

 • Wanneer: informeer naar de nieuwe data
 • Kosten: € 80,-
DSC08520

Zenmeditatie voor beginners

Zenmeditatie leert je in het NU en in balans te zijn, om te gaan met stress en je dieper te ontspannen. Met het beoefenen van zenmeditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen.

Meditatie is: rechtop zitten in stilte … aandachtig aanwezig zijn… je adem blijven volgen… waarnemen hoe je ademt… hoe gedachten en gevoelens komen en gaan… zonder er iets mee te doen of van te vinden neem je ze waar… je blijft aanwezig in dit moment met al je zintuigen open.

Wanneer: 

 • informeer naar de nieuwe data
 • Kosten: € 20,-