Voeding voor je brein

Healthy dinner or lunch at home. Vegan championship game or Buddha bowl with hummus, vegetable, fresh salad, beans, couscous and avocado on table, top view

Wie denkt dat voeding alleen is voor het lichaam, die heeft het mis. Een groot deel van de energie is voor het brein. En wanneer deze niet de juiste voedingsstoffen krijgt dan kan je ook niet meer optimaal functioneren. Een mooi voorbeeld is ADHD. In de oertijd was iemand met ADHD zeer belangrijk voor de groep. Een groep mensen moest verschillende soorten types hersenen hebben om te overleven. Een denker, een leider en iemand die snel kon reageren en multitasken, de ADHDmens. Nu vinden we deze kinderen maar lastig omdat ze zo druk zijn. Maar hoe komt dit en waarom komt het steeds meer voor? Het antwoord zit in de voeding! Andere ziektes als dementie, geheugen en slaapproblemen kunnen ook te maken hebben met een verkeerd voedingspatroon.

Dit is een dag workshop waarbij je leert dat voeding heel belangrijk is voor je hersenen. Ook leer je wat je er aan kan doen om de hersenen te beter te voeden.

Duur:
halve dag

Docent: Dolf Chin See Chong