Voeding

Voeding speelt een steeds grotere een rol in onze maatschappij. We krijgen zoveel tegengestelde informatie dat we niet meer weten wat wel en niet goed is voor ons eigen lichaam. En toch voelen we heel duidelijk aan dat voeding iets doet met ons lichaam. Loop eens door de supermarkt en ga voor jezelf eens na wat wel en niet gezond is. Als je heel eerlijk bent, dan houd je niet veel producten over die echt goed zijn voor je lichaam.

Maar wat is dan wel “gezond” en hoe moet ik eten? Wat past er bij mij als persoon? Vegetarisch, veganistisch, ketonendieet, intermittent fasting? Er is zoveel en iedereen verkondigt de waarheid. In het kader van de Yang Sheng is voeding heel persoonlijk. Ieder lichaam reageert anders en heeft ook een andere aanpak nodig.

In alle cursussen en opleidingen over voeding gaan we je leren hoe je voeding kan inzetten om het lichaam weer gezond te maken. Want je bent letterlijk wat je eet. 

Female workers planting rice in Vietnam

Workshop Voeding

Kijk hier voor meer informatie over de workshops en schrijf je in via de agenda!

Healthy dinner or lunch at home. Vegan championship game or Buddha bowl with hummus, vegetable, fresh salad, beans, couscous and avocado on table, top view

kanker en voeding

Welke voeding is goed om te eten tijdens mijn chemokuur? Dit is een veel voorkomende vraag. De specialist zegt dat het niet uitmaakt als je maar gezond eet..... De diëtist stuurt je aan op producten waarvan je gevoel zegt dat het eigenlijk niet goed is om te eten. Maar wat moet je dan wel?  Kom 1 keer in de maand op maandag avond naar onze bijeenkomst over kanker en voeding. Kom zelf of samen met je partner. Laat je informeren en luister naar de tips van anderen.
Ook voor kinderen, ouders en buren is deze informatie belangrijk. Veel mensen willen iets doen als bijvoorbeeld eten koken voor de getroffen familie.

De avond wordt gegeven door Dolf. Hij is voedingsspecialist en geeft al jaren les over gezonde voeding tijdens een chemokuur.

Wanneer: op maandag avond van 19.00 tot 21.00 uur.

Kijk in de agenda voor juiste datum of stuur een mail.

Kosten: 25 euro per persoon. (kom je met je partner of een begeleider dan mag deze gratis mee!)

Obese female eating greasy burger instead of sports workout, lack of motivation

Gezond slanker worden

Slanker worden op de manier zoals het eigenlijk hoort. We volgen de natuurlijke weg. Hoe functioneert een lichaam en hoe zijn we in staat om op een gezonde manier blijvend gewicht te verliezen. Een keer in de maand houden we een "gezond afvallen" bijeenkomst. Onder het genot van een heilzame thee zal Dolf een thema behandelen en vragen beantwoorden. De thema's gaan over gezondheid en voeding en zullen veel duidelijkheid geven over de vragen:

Waarom val ik niet af?

Wat is nu de juiste methode of voeding?

Wat gebeurd er nu precies in mijn lichaam wanneer ik eet?

Een anderhalf uur durende workshop met heel veel informatie. Kom elke maand naar dit praat café en laat je inspireren om gezond wat kilo's af te vallen.

Wanneer: elke eerste maandag van de maand van 19.00 tot 20.30 uur

Kosten: € 15,-

Healthy vegan dishes in containers. Flat-lay of vegetable salads, legumes, beans, olives, sprouts, hummus and fresh juices in bottles over concrete table, top view. Spring menu, clean eating food

Vijf elementen voedingsleer

Heb je altijd al willen leren hoe de Chinese geneeskunst werkt met voeding, dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen in modules stapsgewijs gaan leren hoe je voeding in kunt zetten om het lichaam gezonder te maken. Op het einde ben je zelfs in staat om voeding in te zetten om bepaalde ziekte beelden te behandelen.

Een twee-en-half uur durende workshop met heel veel informatie.

Bowl dish with brown rice, cucumber, tomato, green peas, red cabbage, chickpea, fresh lettuce salad and cashew nuts. Healthy balanced eating

Voeding voor je brein

Wie denkt dat voeding alleen voor het lichaam is, die heeft het mis. Een groot deel van de energie is voor het brein. En wanneer deze niet de juiste voedingsstoffen krijgt, dan kun je ook niet meer optimaal functioneren.

Een mooi voorbeeld is ADHD. In de oertijd was iemand met ADHD zeer belangrijk voor de groep. Een groep mensen moest verschillende soorten types hersenen hebben om te overleven. Een denker, een leider en iemand die snel kon reageren en multitasken, de ADHD-mens. Nu vinden we deze kinderen maar lastig als ze zo druk zijn. Maar hoe komt dit en waarom komt het steeds meer voor? Het antwoord zit in de voeding.

Andere ziektes als dementie, geheugen en slaapproblemen kunnen ook te maken hebben met een verkeerd voedingspatroon.

Dit is een dag workshop waarbij je leert dat voeding heel belangrijk is voor je hersenen. Bovendien leer je wat je er aan kunt doen om de hersenen beter te voeden.

 

Wil je zelf in een groep komen
(min. 6 personen)
en komt een andere datum beter uit,
neem dan contact op
santleveninbalans@gmail.com

Lessen worden gegeven
Dolf Chin See Chong.

DSC08382