E V O L V E

 

 

 

 

 

 

BOEK

 

DYNAMIEK VAN
VERANDERING

 

Het verband tussen
de Evolutietheorie en
de Vijf Elementenleer

Boekcover
mandala aarde1

AARDE

In het begin waren er alleen maar bacteriën die de aarde bevolkten.

mandala metaal

METAAL

De eerste dieren waren wormachtige beestjes met een long en darm.

mandala water

WATER

Warmbloedige dieren moesten tactieken bedenken om te overleven.

mandala hout

HOUT

De kleine zoogdieren klommen in de bomen om te schuilen en te eten.

mandala vuur

VUUR

De aap ging rechtop lopen, vuur maken en werd intelligent.

E   V   O   L   V   E

EVOLUTIE   VIJF   ELEMENTEN

 

EVOLVE staat voor de Evolutie Cyclus in het kader van de Vijf Elementen. De mens is niet bij toeval zo gevormd, daar zijn heel wat evolutionaire veranderingen nodig voor geweest. Een giraf heeft niet voor niets een lange nek en een konijn woont om een reden in een hol onder de grond. Evolve is een manier om te kijken naar het het leven en alles wat daar omheen gebeurd.

Enerzijds gaat Evolve over gezondheid en de bewustwording om met je voeding goed om te gaan en voor jezelf op alle mogelijke vlakken te zorgen. Het gaat over jouw persoonlijke Way of Life.

Anderzijds is Evolve hoe we mijn inziens gekomen zijn waar we nu als mens staan; hoe de evolutie de vijf fases (Aarde, Metaal, Water, Hout, Vuur) doorlopen heeft en hoe die aan de Vijf Elementenleer gelinkt zijn. Ik koppel deze fases aan de Vijf Elementenleer, omdat de Chinezen inzagen dat alles elkaar beïnvloedt en controleert om zo constant naar balans te neigen. Deze neiging naar balans veroorzaakt een evolutie.

 

This is the story about life.

Evolutie is het proces van veranderingen en aanpassing van levende organismen over tijd, waarbij nieuwe eigenschappen  ontstaan en minder gunstige eigenschappen verdwijnen. Evolutie is noodzakelijk om te voorkomen dat iets stopt met leven. Het is een proces waarbij er altijd wordt gestreefd naar balans. De balans is constant zoekende aangezien deze doorlopend wordt beïnvloed door de omgeving. 

Niet in balans zijn betekend dat jij jezelf niet hebt aangepast aan de omgeving waarbij het lichaam zoekende is. Je kan dan twee dingen doen. Of jij past je aan, door bv te trainen, of je past je omgeving aan door b.v. minder of anders te sporten.

Lees meer over deze theorie in mijn boek.

Dolf4

Q & A  met  Dolf
Chin See Chong

Boekcover

PRE-ORDER het
boek    

milt en eten

LOG-IN voor gratis
voedingslijst

Heb je een vraag, stuur een mail!

Please enter your name.
Please enter a message.