E V O L V E

AARDE

In het begin waren er alleen maar bacteriën die de aarde bevolkten.

METAAL

De eerste dieren waren wormachtige beestjes met een long en darm.

WATER

Warmbloedige dieren moesten tactieken bedenken om te overleven.

HOUT

De kleine zoogdieren klommen in de bomen om te schuilen en te eten.

VUUR

De aap ging rechtop lopen, vuur maken en werd intelligent.

Boekcover

BOEK

 

 

DYNAMIEK VAN
VERANDERING

 

 

Het verband tussen
de Evolutietheorie en
de Vijf Elementenleer

E   V   O   L   V   E

EVOLUTIE   VIJF   ELEMENTEN

 

EVOLVE staat voor de Evolutie Cyclus in het kader van de Vijf Elementen. De mens is niet bij toeval zo gevormd, daar zijn heel wat evolutionaire veranderingen nodig voor geweest. Een giraf heeft niet voor niets een lange nek en een konijn woont om een reden in een hol onder de grond. Evolve is een manier om te kijken naar het het leven en alles wat daar omheen gebeurd.

Enerzijds gaat Evolve over gezondheid en de bewustwording om met je voeding goed om te gaan en voor jezelf op alle mogelijke vlakken te zorgen. Het gaat over jouw persoonlijke Way of Life.

Anderzijds is Evolve hoe we mijn inziens gekomen zijn waar we nu als mens staan; hoe de evolutie de vijf fases (Aarde, Metaal, Water, Hout, Vuur) doorlopen heeft en hoe die aan de Vijf Elementenleer gelinkt zijn. Ik koppel deze fases aan de Vijf Elementenleer, omdat de Chinezen inzagen dat alles elkaar beïnvloedt en controleert om zo constant naar balans te neigen. Deze neiging naar balans veroorzaakt een evolutie.

This is the story about life.

Evolutie is het proces van veranderingen en aanpassing van levende organismen over tijd, waarbij nieuwe eigenschappen  ontstaan en minder gunstige eigenschappen verdwijnen. Evolutie is noodzakelijk om te voorkomen dat iets stopt met leven. Het is een proces waarbij er altijd wordt gestreefd naar balans. De balans is constant zoekende aangezien deze doorlopend wordt beïnvloed door de omgeving. 

Niet in balans zijn betekend dat jij jezelf niet hebt aangepast aan de omgeving waarbij het lichaam zoekende is. Je kan dan twee dingen doen. Of jij past je aan, door bv te trainen, of je past je omgeving aan door b.v. minder of anders te sporten.

Lees meer over deze theorie in mijn boek.

Dolf4

Q & A  met  Dolf
Chin See Chong

Boekcover

Bestel het
boek    

milt en eten

LOG-IN voor gratis
voedingslijst

Heb je een vraag, stuur een mail!

Please enter your name.
Please enter a message.

Dit is het beste boek over de vijf elementen in het Nederlands!

Henk


Het boek is heel makkelijk leesbaar, het is goed opgebouwd en voor mij een echte openbaring.

Karien


Ik ben geen acupuncturist en wist niks over de Chinese geneeskunst. Dit boek leest heel gemakkelijk en sinds het lezen van het boek ben ik helemaal mee. Ik weet nu hoe de vijf elementen werken.

Johan


Aan te raden voor de professional maar zeker ook voor een leek!

Karin van Basten


Nog nooit zo'n compleet boek gezien over de Vijf Elementen.

L. van Duren