Voeding

Voeding speelt een steeds grotere een rol in onze maatschappij. We krijgen zoveel tegengestelde informatie dat we niet meer weten wat wel en niet goed is voor ons eigen lichaam. En toch voelen we heel duidelijk aan dat voeding iets doet met ons lichaam. Loop eens door de supermarkt en ga voor jezelf eens na wat wel en niet gezond is. Als je heel eerlijk bent, dan houd je niet veel producten over die echt goed zijn voor je lichaam.

Maar wat is dan wel “gezond” en hoe moet ik eten? Wat past er bij mij als persoon? Vegetarisch, veganistisch, ketonendieet, intermittent fasting? Er is zoveel en iedereen verkondigt de waarheid. In het kader van de Yang Sheng is voeding heel persoonlijk. Ieder lichaam reageert anders en heeft ook een andere aanpak nodig.

In alle cursussen en opleidingen over voeding gaan we je leren hoe je voeding kan inzetten om het lichaam weer gezond te maken. Want je bent letterlijk wat je eet.

Chef in restaurant kitchen at stove with high burning flames

Basis Vijf Elementen Voedingsleer

In China speelt voeding al duizenden jaren een belangrijke rol. Niet alleen om je honger te stillen maar ook als middel om invloed uit te oefenen op lichaam en geest. Denk aan het aanpassen van je voeding bij ziektes.

Deze opleiding bestaat uit twee modules en elke module bestaat uit twee dagen. De eerste module gaat over de theorie van de Vijf Elementenleer en de tweede module gaat over de theorie van de Chinese Voedingsleer.

Hand with chopsticks takes noodles of ramen soup. Traditional Asian cuisine.
Asian Food: Ingredients for Asian Cooking Still LIfe

Basistheorie Vijf Elementen

Module 1

Leer in deze twee dagen de basisprincipes van de Chinese geneeskunst. De termen als Qi, bloed, Jing en Shen komen aan bod. Ook wordt per element (aarde, metaal, water, hout en vuur) uitgelegd wat deze elementen betekenen in het lichaam.

Alles in het teken van de Chinese Voedingsleer zodat ze perfect met module twee aansluiten.

 

 

Praktische info:

 • Een cursusdag start om 9.30 uur en eindigt omstreeks 16.30 uur.
 • Data: informeer naar de data
 • Lessen worden live gegeven.
 • Gehele dag koffie, thee, water, versnaperingen
 • Als cursusmateriaal krijg je een uitgebreide digitale syllabus.
 • Kosten: 250 euro voor twee dagen

Basis Chinese Voedingsleer

Module 2

Mensen die de eerste module hebben gevolgd of mensen die al kennis hebben van een basis Chinese geneeskunst, kunnen deelnemen aan deze module Chinese Voedingsleer.

In deze module leer je hoe de Chinezen voeding inzetten bij ziektes of ter preventie ervan.

Het wordt een interessante en leerrijke module waar je zelf heel veel aan hebt. Zowel voor professionals die adviezen mee willen geven aan hun patiënten als mensen die gezond willen koken voor hun gezin.

Praktische info:

 • Een cursusdag start om 10.00 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur.
 • Lessen worden live gegeven.
 • Gehele dag koffie, thee, water, versnaperingen
 • Als cursusmateriaal krijg je een uitgebreide digitale syllabus.
 • Kosten: 250 euro voor twee dagen.

Heb je een onderwerp over voeding, dan mag je dat doorgeven. We kunnen kijken of we daar een themadag over kunnen geven.

Lessen worden gegeven
door Dolf Chin See Chong.

DSC08382