Als een mens een gezicht heeft, dan kan je het lezen. Je gezichtskenmerken kan je niet manipuleren, je pupillen kan je niet controleren. De manier waarop we op het leven reageren, wordt dus voor een groot deel bepaald door onze genetische programmering. We zullen de verschillen in gezichtskenmerken observeren die wijzen op verschillen in gedrag.

Hoewel opvoeding, geloof en ervaringen onze gedragingen beïnvloeden, blijft genetische samenstelling een krachtige factor. Dank aan mama en papa. Alleen 'keuze' heeft de kracht om genetische programmering te overstijgen. Verander gedrag, en je zult zien dat gezichtskenmerken ook veranderen. Inderdaad, gezichten kunnen transformeren.

WhatsApp Image 2024-02-17 at 15.51.28

Heel veel dank voor jouw enthousiaste manier van lesgeven en alles wat je me geleerd hebt.
Ik heb er van genoten, vind het heerlijk om met facereading bezig te zijn en geniet na tijdens het uitwerken van mijn aantekeningen en het nalezen van de cursusmap. Het is een prachtige wondere en waardevolle wereld, die van het facereaden!
- Gineke

WAT IS MIAN XIANG
: The Chinese art of Face Reading?

A Painting Illustration of Buddha in Thangka style. Thangka is a Tibetan Buddhist style painting usually depicting a Buddhist deity. This image is painted by me.

Door de eeuwen heen hebben Chinese Face Readers specifieke technieken ontwikkeld om deze kenmerken te analyseren en te interpreteren. Deze analyse kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verkrijgen van inzicht in iemands gezondheid, het begrijpen van hun persoonlijkheid, het voorspellen van toekomstige gebeurtenissen, het identificeren van potentiële obstakels of uitdagingen, en zelfs voor het bepalen van geschikte carrièrepaden of levenspartners.

Hoewel Chinese Face Reading geworteld is in traditionele Chinese geneeskunde en filosofie, wordt het ook steeds meer erkend en toegepast in moderne contexten, zoals coaching, counseling, persoonlijke ontwikkeling en zelfs in zakelijke omgevingen. Het biedt een unieke en holistische benadering om meer inzicht te krijgen in onszelf en anderen, en om beter in harmonie te leven met onze innerlijke en uiterlijke wereld.

Chinese Face Reading, ook wel bekend als Mian Xiang, is een oude kunst en wetenschap die afkomstig is uit China. Het is een pseudo wetenschap waarbij het gezicht een weerspiegeling is van iemands wellbeing op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak, evenals van hun karakter, persoonlijkheid en levenspad.

De praktijk van Chinese Face Reading omvat het observeren en interpreteren van verschillende kenmerken van het gezicht, zoals de vorm, kleur, textuur en positie van bepaalde elementen zoals ogen, neus, mond, wenkbrauwen, enzovoort. Elk van deze kenmerken wordt beschouwd als een indicator van verschillende aspecten van iemands leven, zoals gezondheid, emotionele toestand, temperament, persoonlijkheidstrekken, talenten, zwakke punten en zelfs levenservaringen.

this is very old Chinese traditional herbal medicine ancient book(Golden Mirror of Medicine),from qing dynasty have more than 200 years(maybe 18th century).the book records the use of acupuncture,herbal medicine and book of changes with chinese script.It is preserved complete by one chinese doctor of my grandfather.

Wat heb ik genoten van jou, jouw fantastische verhalen en jouw fascinerende en leerzame lessen. Al waren het vijf zeer intensieve weekenden, ik vond ze allemaal geweldig!
- Anneke D.

HOE KAN FACE READING JE HELPEN

An abstract illustration
  • Leer persoonlijke en professionele relaties te ontwikkelen.
  • Ontdek je talenten, mogelijkheden en opportuniteiten.
  • Door de structuur van je gezicht te analyseren kan je je persoonlijkheid, karakter, voorkeuzen en mogelijkheden ontdekken.
  • Je kunt belangrijke informatie verkrijgen over wie je bent en wat je gelukkig maakt.
  • Je gezicht vertelt het verhaal van je leven.
  • Elke markering, inkerving, kartel, inkeping, groef, verdunning, verdikking, rimpel, vlek,  verkleuring... heeft een betekenis.
  • En zo veel meer...

Ik vond het heel tof om te zien hoe dingen samen kwamen en hoe je de verbanden kon gaan leggen. Alsof de puzzel steeds meer compleet werd. Ook ben ik enorm geïnspireerd geraakt door de elementen en de persoonlijkheidstypes.
Zo heb ik zo ontzettend veel inzicht gekregen over mijn eigen meest aanwezige element en verklaard het de disbalanse en de aandachtspunten van de andere elementen. Door deze inbalans te verbeteren merk ik ook dat ik meer in die natuurlijkr flow ben gekomen/ ga komen. Het is niet makkelijk maar zeker de uitdaging waard!
- Saira L.

Wie is Mieke?

Face Reading is mijn passie, mijn beroep, mijn roeping

Ik ben eigenlijk per toeval op Mian Xiang gestoten.
Als jong student grafisch ontwerper bestudeerde ik het belang van een fysiek aantrekkelijk model in de reclame. Het intrigeerde me waarom reclamecampagnes beter verkochten aan de hand van een mooi model. Tijdens deze zoektocht ontdekte ik de psychologie achter het gezicht.

Later in het leven ging ik me meer bezig houden met de gezondheidsaspecten van het gezicht. Toen is de zoektocht naar meer gestart. Zo bestudeerde ik Face Reading van vele verschillende culturen. Als acupuncturist ging ik de verbanden leggen met de vijf elementen.
Ik was er zowel geamuseerd als geïntrigeerd door.

Als Face Reader is het altijd mijn droom geweest om mijn passie en kennis over Face Reading met anderen te delen en vooral om Face Readers op te leiden en te coachen.

Zoals heel wat Face Readers ervaarde ik de noodzaak aan een opleiding met meer diepgang.

foto-mieke3